Parkolási szempontok

A helyszínen dolgozó személyzet nagyban elősegíti az Ön gépjárművel történő bejutását, tájékozódását és ferihegyi parkolás gördülékeny menetét is.

A beérkező járműveket kizárólag az ott dolgozó személyzet utasításai alapján teheti le! Amennyiben az ott dolgozók közül senki nem tartózkodik a parkolóban, kérjük, úgy helyezze el autóját, hogy a később érkező vendégek kényelmét, egyszerű és biztonságos parkolását ne akadályozza!

Kérjük továbbá, hogy ne hátráltassák egymást a be- és kijutás folyamatában, a poggyászok elpakolásánál, és a parkolás során sem!

Kérjük, fokozott figyelmességgel vegyék szemügyre parkolási szabályzatunkat! A reptéri parkoló kapuján áthaladva szabályaink érvénybe lépnek és minden ott tartózkodó vendégre vonatkoznak!

A reptéri parkoló teljes területén a KRESZ szabályai irányadóak! A megengedett maximális gépjármű sebesség 15km/h.

A reptéri parkolóban hagyott gépjárműveket célszerű lezárt állapotban tartani, ugyanis a benne található személyes értékekért, tárgyakért felelősséget nem áll módunkban vállalni! Amennyiben a járművek riasztóval, vagy egyéb biztonsági kiegészítővel rendelkeznek, üzemelje be azokat!

Az üzemeltető vis maior esetén a reptéri parkoló területén álló gépjárműveket elszállíttathatja. Mik a vis maior helyzetek? Különböző terror merényletek, természeti katasztrófák, nagyobb tűzesetek. Azok az előre nem várt események is ide tartoznak, amik emberi erővel elháríthatatlanok.

Adategyeztetésre, okmányok felmutatására a gépjárművel történő behajtás és kihajtás során is számíthatnak vendégeink. Ennek elsődleges célja, hogy személyzetünk megbizonyosodjon a járművel történő be- és kihajtás jogosultságáról.