Repülőgép sötét fellegekkel a háttérben

Mindenki, aki szokott repülni, néha elgondolkodik azon, hogy mi is történne, ha lekésné a gépét. A felszállás előtti pár óra még a leggyakorlottabb utazóknak is izgulással teli időszak. Vajon bepakoltam-e mindent? Időben megjön-e a taxi? Megtankoltam-e a kocsit? Lesz-e dugó a főúton? Utolsó pillanatban is megoldható-e a Liszt Ferenc repülőtéri parkolás? Bizony, néha elő is fordulhat, hogy az ember valamilyen okból lekési a járatát, és az is megeshet, hogy éppen a légitársaság törli a járatot. Ha önhibánkból nem tudtunk repülni, akkor nincs mit tenni, de jó, ha tudjuk, hogy ellenkező esetben van mód a kártérítésre.

JÁRATTÖRLÉS VAGY TÚLFOGLALÁS? ÉLJÜNK A JOGAINKKAL!

A hatályos jogszabályok szerint, ha nem tudunk eljutni úti célunkra, mert járattörlés, nagymértékű késés vagy túlfoglalás történt, a légitársaságnak kötelessége visszatéríteni a repülőjegy vételárát, vagy más módon eljuttatni minket a kívánt úti célunkra. Ennek feltétele, hogy a kiindulási repülőtér az Európai Unió területén található vagy uniós, svájci, norvég vagy izlandi légitársasággal érkezünk az EU területére.

MILYEN ESETBEN NEM JÁR KÁRTÉRÍTÉS?

Amennyiben különböző rendkívüli események, például rossz időjárás, baleset vagy sztrájk miatt nem tudott időben felszállni a gép, ha a járat törléséről időben tájékoztatott minket a légitársaság, vagy ha elérhető helyettesítő járat hasonló időpontra, nem igényelhetünk kártérítést. Mindemellett fontos tudni, hogy a légitársaságnak még rendkívüli események közepette is kötelessége tájékoztatni az utasokat, illetve segítséget nyújtani nekik.

LISZT FERENC REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS BÁRMIKOR

Szerencsére még egy lekésett vagy elhalasztott járat miatt sem kell aggódnia a reptéri parkoláson. A Liszt Ferenc repülőtéri parkolás a cégünk által biztosított parkolóhelyeken egyszerű, zökkenőmentes és megfizethető. Válasszon minket!