UTAZNI KÉSZÜLSZ? SPÓROLJ MÁR AZ ELŐKÉSZÜLETEKKEL IS!

Parkoló Centrum Ferihegy reptéri parkolója

Biztosan mindent gondosan előkészítettél közelgő utazásodhoz? Megvásároltad a repjegyeket, lefoglaltad a szállást, megtervezted az útvonalat, és a bőröndöt is bepakoltad már? Remek! Még egy kérdés: kifundáltad már, hogyan jutsz ki a reptérre? Ez kimaradt? Egyet se félj, segítünk!

VEGYÜK SORRA A LEHETŐSÉGEKET – MELYIKET VÁLASZTANÁD?

  1. Családi, baráti közreműködés: az első gondolat, ami általában felmerül, vagy éppen készségesen felajánlja egy kedves rokon, jóbarát. Lelkes jelentkezők hiányában azonban neked kell a kérdés-kérést hozzájuk intézni, amitől már kényelmetlenebbül érezheted magad, pláne, ha nem először fordul elő, hogy hasonló szívességet kérsz.
  2. Tömegközlekedés? Inkább ne! Ha biztosra akarsz menni, és nem szeretnéd bosszankodással – rosszabb esetben késéssel – elrontani a várva várt utazást, akkor villámgyorsan vesd el az ötletet! A tömegközlekedés a fővárosban is gyakran bonyodalmas és kiszámíthatatlan, hát még ha vidékről kell felutaznod, és ki sem látsz a csomagokból. És ha spórolni szeretnél, akkor sem ez a titok. Szóval nem éri meg.
  3. Taxi: a kényelem megfizethető: – vagy nem. Szép és jó választás lehet a taxi, ha van rá fölös kereted. Tény és való, hogy számos kényelmetlenséget megspórolhatsz vele, pénzt viszont nem igazán. Persze, ha a repülőtér szomszédságában laksz, viszonylag olcsón megúszod a dolgot. De valld be: tudnád azt az összeget másra is költeni – akár az utazásod alatt!
  4. És akkor íme egy tuti tipp: Reptéri Parkolócentrum!: Talán még nem hallottál erről a megoldásról, de éppen itt az idő, hogy kipróbáld! Mi is nemrég fedeztük fel, egy jóbarátunk hívta fel rá a figyelmet. Na de lássuk, hogyan is fest a reptéri parkolás a gyakorlatban: szépen odaautózol az adott helyszínre, leparkolod a kocsit, és aztán máris visznek a repülőtérre – díjmentesen! A visszaútnál pedig, a magyaroszági landolást követően a reptéren már várni fognak, hogy visszajuttassanak az autódhoz. Pofonegyszerű, nemde? Ráadásul nemcsak hoznak-visznek kényelmes, biztonságos körülmények között, hanem hűsítővel is kínálnak, és még a kocsid védelmét is biztosítják – és mindezt pénztárcabarát áron!

REPTÉRI PARKOLÁS – MENNYI AZ ANNYI?

Végezetül pedig beszéljenek a számok! Az alábbi árösszehasonlításnál egy budapesti és egy vidéki család parkolócentrumi költségeit vetettük össze egymással, pusztán szemléltetés céljából. A szóban forgó családok négytagúak, és egyhetes mallorcai kiruccanást terveznek. Lássuk, hogy a reptéri parkolást mennyi pénzből tudják megvalósítani!

BUDAPESTI CSALÁD:
Tömegközlekedés:
Családtagjaink száma: 4
Vonaljegy ára: 350 Ft
4 tömegközlekedési eszközt kell használniuk. Kínlódás hajnalban a buszon: felbecsülhetetlen.
4 x 4 x 350Ft = 5600 Ft (Oda-vissza út összesen: 11.200 Ft)

Taxi:
37 km-re laknak a reptértől, a fuvardíj összesen: 12.326 Ft (Oda-vissza út összesen: 24.652 Ft)

Reptéri Parkolócentrum:
8 nap parkolás – 6200 Ft
Transzfer oda és vissza – Ingyenes
(Oda-vissza út összesen: 6200 Ft)SZEGEDI CSALÁD:
Tömegközlekedés:
Családtagjaink száma: 4
A legolcsóbb vonatjegy, amit találtunk: 3.395 Ft
4 tömegközlekedési eszközt kell használniuk. Kínlódás hajnalban a buszon: felbecsülhetetlen.
4 x 3.395 Ft = 13.580 Ft (Oda-vissza út összesen: 27.160 Ft)

Taxi:
Le se merjük írni

Reptéri Parkolócentrum:
8 nap parkolás – 6200 Ft
Transzfer oda és vissza – Ingyenes
Benzinköltség 300 km-re: kb. 6.000 Ft
6.200 Ft + 2 * 6.000 Ft (Oda-vissza út összesen: 18 200 Ft)